Haan Kip Kuikens!
17aug/111

Gezever..en een kever.

Pijn is fijn?"

Een gevleugelde uitspraak...die uiteraard nergens op slaat ( zei een masochist..dat terzijde..;) )
Maar...wat dan weer wél een waarheid als een koe is...is dat "zaniken over pijn" in elk geval alles behalve fijn is.

Ons lieve grote kuiken is een ras-echte bikkel als het "grote, heftige, ernstige pijn" aangaat. Maar over muggebeten, velletjes naast nageltjes, ini-mini blauwe plekken, splinters die onzichtbaarder dan onzichtbaar zijn..kan hij enorm dramatisch doen.

(oké...de pedagoge in mij weet dat dit een uiting is van de verhuisstress..en alles wat er momenteel speelt..maar dat het irritant is blijft een feit.)

"Mam...als ik m'n schouder zó optrek * beweegt zijn schouder op een vrijwel onmogelijke manier* doet het zo'n pijn...wat zou dat zijn? "
...en dergelijke quotes passeren hier meerdere keren per dag de revue.

Zuchten, steunen...geruststellen..meegaan in de "ellende"...en juist afkappen...de kwalen blijven maar komen.

Dus vandaag besloot ik de taktiek "humor".

"Mam..kijk eens hier..op m'n handpalm..ik zie daar een zwart stipje..is dat erg? Zou dat een teek zijn? Het doet geloof ik ook een beetje pijn...."

Ik trek een ernstig gezicht : "Ohjee..nee toch..niet kan niet waar zijn...ik wist niet dat dit in Nederland voorkwam..ochjee, wat een toestand! Ehm..ik moet hier even over nadenken hoor..pfff..hoe ga ik dit nu toch doen.."

(- lichte paniek in 2 blauwe oogjes-)

"Is het iets ergs???!!"


"Tja..ergs, ergs...ik weet niet of dat het goede woord is..maar het is wel heel bijzonder...dit is nou een beet van een humpafrumpa-kever!"

"Een wat??!!"

"Een humpa-frumpa kever. Niet van gehoord? Ook niet vorig jaar op school? Die komen eigenlijk alleen maar voor in oerwouden enzo...dus ja...hoe je hier nou aan komt??? Maar de grootste vraag is natuurlijk: Hoe kom je er weer van af??"

(-klein stemmetje...nog iets meer paniek in de blauwe oogjes-)
"Mam...wat gebeurt er dan..met zo'n kever-prik? Ga ik dood? "

"Neee..natuurlijk niet...maar het is wel heel erg vervelend! je krijgt eerst tintelende vingertjes... en dan...."

"Oh..mam..dat voel ik al..een héél klein beetje..hier..bij mijn vingertopjes! "

"Oei...dan gaat het wel erg snel...meestal is dat pas na een paar uur..jeeeetje...misschien moeten we dan nu de dokter maar bellen!"

(-bibberstemmetje- )
"écht?? Gaat 'ie er dan in snijden denk je? "


"Nee hoor lieverd..ik denk dat de dokter gaat zeggen dat humpa-frumpa kevers niet bestaan, en dat je mama dat alleen maar zegt omdat ze gék wordt van al die praatjes over pijntjes...en dat je maar eens even goed je handen moet wassen, omdat het waarschijnlijk gewoon een beetje zand ofzoiets is..."


Conclusie: Mijn zoon en ik hebben niet hetzelfde gevoel voor humor.
Maar: resultaat: Ik heb de hele dag geen pijntje meer gehoord ;)

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. woensdag toen hij de pleister eraf trok leek alles in orde en had hij “nergens”meer last van.
    Zo zie je maar


Leave a comment

Nog geen trackbacks.