Haan Kip Kuikens!
10mei/20Off

10 mei 2020

Moederdag 2020.

We weten èrg goed dat moeder-worden geen vanzelfsprekendheid is.
Het zien van onze 2 grote wonderen herinnert me daar dagelijks aan. God wat zijn we gezegend, en wat ben ik dankbaar dat ik hun moeder mag zijn.

Een mooie dag..met een lach en een traan. Omdat er in ons leven sinds de vorige moederdagen zo veel veranderd is. Dat we beseffen hoe kwetsbaar het leven is…en hoe belangrijk ouders zijn. We zijn zó dankbaar dat we tòch weer onze moeder en schoonmoeder in het zonnetje mogen zetten….en ja, het is anders dan voorheen…maar nog intenser…omdat we hen Goddank nog bij ons mogen hebben. Nog steeds nieuwe herinneringen mogen maken.

Aan alle lieve moeders om mij heen, ik wens jullie een prachtige dag.

Vandaag sta ik ook graag stil bij diegenen voor wie vandaag moeilijk is:
(Zonder namen te noemen hoop ik dat jullie weten dat ik dit aan jullie schrijf…)

Ik denk aan jou, omdat de corona-situatie het fysiek samenzijn met je moeder/je kinderen verhindert, en er zorgen zijn.

Ik denk aan jou, voor wie vandaag moeilijk is. Omdat er gemis is. Omdat je zo graag je moeder nog hier dichtbij je zou wensen…maar zij hier niet meer is.

Aan jou, omdat Moederdag nooit meer compleet zal voelen, nu je een van je prachtige meiden moet missen.

Aan jou, voor wie vandaag moeilijk was omdat het woord 'moeder' voor jou helaas niet symbool staat voor liefde en geborgenheid. Dat je dat zo intens hebt gemist…en nog.

Aan jou, voor wie de fysieke afstand tussen jou en je mams zo groot is…en je elkaar maar hooguit eens per jaar ziet, terwijl je haar zo mist.

Aan jou, voor wie een onzekere periode aanbreekt…hopend op nog een moederdag…

Aan jou, omdat je niet weet wie jouw moeder was…

Aan jou, na een zwangerschap van 18 weken werd jullie meisje geboren…je vierde wondertje ; een engeltje, het verdriet is groot.

Aan jou, omdat je de keus die je ooit dacht te moeten maken/ moést maken, nu verfoeit en daar zo mee worstelt.

Aan jou , voor wie vandaag moeilijk is omdat jouw diepste wens om mama te worden nooit is uitgekomen…

Aan jou, omdat jouw prachtige kindje niet gezond en sterk genoeg was om het leven te kunnen leven…en je hem veel te vroeg 'moest ' loslaten.

Aan jullie, voor wie vandaag moeilijk is omdat jullie kindjes niet levensvatbaar bleken…en jullie *vlinderkindjes voortleven in dromen en in jullie hart..maar het in huis zo stil blijft.

Aan jou, omdat ondanks dat je er bewust voor koos geen mama te worden, deze dag je raakt…

Aan jou, omdat je jouw moederhart opent voor de kinderen van een andere moeder, maar je daar nog zo weinig waardering voor terugkrijgt, en je daardoor aan jezelf twijfelt.

Aan moeders die onder erbarmelijke omstandigheden hun kind(eren) moeten opvoeden, omdat veiligheid, vrijheid, of financiën niet vanzelfsprekend zijn.

Aan alle moeders…pleegmoeders…adoptiemoeders….moeders in hart en ziel…wensmoeders…rouwende moeders…deeltijdmoeders, stiefmoeders, alleenstaande moeders…eenzame moeders…

Vandaag denk ik aan jullie💖

Reacties (0) Trackbacks (0)

Onze excuses, het reactie formulieren is op dit moment uitgeschakeld

Nog geen trackbacks.